Bertarung Sampai Akhir

Lelaki Atas Awan VC

Tuesday, April 19, 2011

bintang muncul di langit...


i felt that kay was performing well in the second concert... berbanding dengan konsert tirai dan konsert minggu pertama, kay nampak lebih ceria dan lebih selesa dengan persembahannya... vocal control pun makin bagus... cuma sedikit risau bila dia terlalu banyak sangat bergerak menyebabkan dia tak dapat sustain stamina sehingga ke penamat lagu... but i'm proud of him!

i thought minggu kedua konsert akademi fantasia 9 ni semakin menyerlahkan keupayaan beberapa orang pelajar... mungkin banyak faktor yang turut mempengaruhi... antaranya pakaian yang diberikan pada para pelajar bertambah baik... begitu juga dengan komen para pengkritik... i felt that for the second week, kak ogy has more 'love' towards the kids, kalau nak bandingkan dengan minggu lalu... yes, she still gives out her true and honest opinions, tapi taklah garang sangat... and she laughs more too, which is her best trademark! hattan pun nampak lebih relax and lebih banyak berjenaka...

mungkin my mindset tentang pengkritik sedikit berbeza dengan orang lain... apatah lagi pengkritik-pengkritik yang dipilih bukan calang-calang orang... mereka semua ada pengalaman yang tersendiri... kalau anda perasan, ayat sebelum ini ada tertulis 'pengalaman'... yup, pengalaman lah yang mengajar kita untuk menjadi lebih baik... so semestinya ramai yang tahu, these kids belum ada banyak pengalaman yang mampu dikutip... jadi, mereka bergantung kepada tenaga pengajar dan para pengkritik untuk memberikan sedikit pengalaman mereka kepada pelajar-pelajar ini... sebab tu i suka dengan pengkritik american idol sekarang ini... bak kata jennifer lopez, 'i'm not here to crush people's hopes and dreams in order to give my best critics'...

i don't want to talk much about 'operasi gugur'... susah nak komen bila tak banyak perkara yang diketahui... cuma i lebih suka kalau mereka buat 'operasi masuk'... masukkan calon-calon pelajar yang mereka rasakan layak, biar pengundi memilih dan kalau tidak cukup masa, mereka boleh keluarkan dua orang pelajar setiap minggu berdasarkan undian terendah... but that's just my opinion...

sekarang ni i belum rasa nak menulis panjang lebar tentang af in my personal blog... mungkin bila dah masuk minggu-minggu seterusnya, tergerak hati, mana tau... so for the time being, you can read more about my af concert review kat sini: murai