Bertarung Sampai Akhir

Lelaki Atas Awan VC

Tuesday, July 28, 2009

the one about badrul and minggu duka... but life has to go on...


john and debra on their wedding day...

it was a sad week indeed... bermula dengan kepergian Allahyarham khairil khamis... dan kemudiannya Allahyarham aniff ghani... malam sabtu pula sekali lagi kita dikejutkan dengan kepergian Allahyarham yasmin ahmad... dan hari nih, i dapat berita tentang another friend of mine, mendiang john, yang meninggal dunia petang tadi... john was in the coma lebih sebulan selepas terjatuh ketika bercuti... and selepas sekian lama coma, hari nih mendiang john meninggal dunia... i tak tau nak cakap apa... but hang in there, debra... it was a sad week indeed... really, really sad... another thing yang buat i terkejut, bila i baca kosmo! hari nih... i was quite speechless... in my personal opinion, i think they went a bit too far... seolah-olah tidak ada perasaan hormat pada keluarga Allahyarham yasmin... entahlah... pendapat masing-masing, tapi pada i, biarlah perkara yang berlalu terus berlalu... tidak perlu diungkit-ungkit... tidak perlu kita membuka aib seseorang, apatah lagi hamba Allah tersebut sudah tiada lagi di dunia nih... biarlah urusan tersebut antara Allahyarham dan Allah s.w.t.

diddy, nur and azizi...

hujung minggu lalu adalah minggu terakhir kami berada di kuala terengganu sempena gegaran idola digi yang dah sampai ke peringat akhir... memang pengalaman yang menyeronokkan to travel every week dari kuala lumpur ke kuala terengganu, ke melaka, ke alor setar, dan beberapa events di kuala lumpur saban minggu sepanjang bulan july... memang meletihkan tapi sangat puas... malah i can see kepuasan terpancar di mata diddy kerana saban minggu dia dapat menyanyi, something that he's very passionate about... kali nih i also bawak the new artist di bawah pengurusan f-tersix, nurfatima... thank you digi and eventplus kerana percaya dengan keupayaan artis-artis di bawah f-tersix... it doesn't take long for them to approve my quotation to bring nurfatima... thank you again...

diddy with yus and nurin, my best friend's family...

sampai kat kuala terengganu early in the morning so most of them ambik peluang untuk berehat seketika... i pulak keluar untuk cari keropok lekor nak bawak balik ke kuala lumpur... so i called yus, isteri pada Allahyarham zawadi, my best friend... anyway, i pun nak jugak jumpa dia and melawat nurin, arwah's daughter... so sempat jugaklah berbual dengan dia tentang perkembangan nurin and the rest of things... sedih jugak sebab i masih lagi terasa seperti Allahyarham zawadi masih ada... wajah nurin memang saling tak tumpah seperti wajah Allahyarham... selepas solat jumaat, i went to visit kubur Allahyarham... first time i dapat melawat tempat bersemadi my best friend...

malam di dataran shahbandar, kuala terengganu, seluruh tempat dipenuhi dengan penonton... orang-orang dari thr gegar menganggarkan lebih kurang 20,000 orang membanjiri dataran shahbandar untuk melihat pertandingan akhir gegaran idola digi... walaupun pada masa yang sama ada beberapa lagi event yang berlangsung di kuala terengganu tetapi memang orang ramai tak berganjak dari tempat duduk masing-masing... i think sebab sesak sangat, pihak penganjur terpaksa membuka ruang di hadapan stage untuk membolehan penonton duduk dengan lebih selesa erana terlalu ramai orang...

menjadi juri pertandingan...

malam tuh diddy dan nurfatima turut menjadi antara juri yang mengadili pertandingan akhir gegaran idola digi... ada sepuluh peserta, tiga peserta lelaki, lima peserta wanita dan dua band yang berjaya ke final... and all of them kena perform dua buah lagu... memang talent diaorang bagus-bagus tapi ada jugak yang tersasar sebab salah pilih lagu... banyak yang pilih lagu-lagu lama dan mendayu-dayu... i think the most favourite choice of songs adalah from ziana zain, jamal abdillah and kristal...



beautiful voice...

i think yang menang was this guy yang nyanyi lagu jamal abdillah... okaylah... not my choice... muhahaha... tapi sebab 70% markah adalah pilihan juri and 30% adalah though sms (yup! macam reality show) dia mengatasi peserta-peserta lain yang membuat pesembahan... i was quite impressed with one of the bands... indie band... budak-budak yang baru berumur 17 tahun dan masih nak ambik spm... they sang their own song and another song from bunkface... lagu bunkface tuh mungkin slightly big for a new band like them sebab banyak kekurangan bunyinya, tapi lagu mereka sendiri was quite interesting and catchy...

kat belakang stage sementara menunggu keputusan dikira...

habis event lebih kurang pukul 12 tengahmalam... so lepas a bit of late supper, balik bilik i terus packed barang-barang... memang i malas nak pack last minute sebab takut terlambat bangun ke apa... so around 6.45 in the morning, kita orang bertolak ke airport untuk pulang ke kuala lumpur... and on saturday tuh, i tidur and tidur and tidur... i was not feeling too well... batuk dan selsema... badan pun sangat letih sebab banyak hari jugak i ponteng waktu tidur... so i hope i can catch up with some sleep... i think itu jer lah yang i boleh update setakat nih... in fact, to tell you the truth, i pakai taip jer apa yang terlintas kat kepala masa nih without thinking twice apa yang i tulis... nantilah bila i dah rasa macam dah sedar apa yang i buat or tulis, i will repair it tomorrow... or not!

right now pun mata i macam tak boleh nak bukak dah... the whole of today pun i memang busy giler... awal pagi dah ada meeting... than i rushed back to my mom's place nak hantar dia pergi clinic, tapi dia tak mahu... ding dong ding dong, i terus rushed out pergi lunch appointment kat damansara perdana... dah nak sampai sana i baru sedar i tertinggal phone kat rumah my mom... tapi malas nya nak patah balik so i tawakal jer lah... memang rasa janggal sangat takda telefon... i ingat nak balik rumah my mom lepas habis meeting, tapi it was dragged to almost 5pm... and since i have to pick up diddy and nur untuk photoshoot dengan majalah intrend, i decided untuk pergi terus jer... tawakal jer lah kan... hopefully takda urgent call...


duet lagu sudah...

photoshoot diddy and nur with majalah intrend dibuat di palace of the golden horses... so bayangkan i terpaksa buat satu pusingan yang besar... hantar nur balik ke damansara, then hantar diddy balik ke ampang, then barulah i balik ke puchong... on the way singgah rumah my mom and ambik my phone... and balik rumah... lepas solat isyak barulah i sempat jenguk blog and try to do this update... which i think i berjaya kot walaupun dalam otak yang samar-samar tak tau apa yang nak tulis... oh ya, sebelum i lupa... diddy will be performing kat jelajah era 11 di seremban this weekend... jom ler pergi ramai-ramai... to gang chatters dari sarawak, i told you i want to do an outing kan... yup, we are going to seremban to watch diddy perform kat jelajah era nanti on the 1st of august... we kena plan properly... united community malaysia, ikut jom... boleh picnic ramai-ramai... okaylah, i dah tak tau apa yang i meroyan and tulis nih, so i better stop now... jom ramai-ramai ke jelajah 11 era di seremban...