Bertarung Sampai Akhir

Lelaki Atas Awan VC

Sunday, June 28, 2009

the one about badrul and audi & nikki's wedding...

happy couple...

i love weddings... penyatuan dua jiwa yang mendirikan rumahtangga dan menambah zuriat manusia di dunia... i especially love simple weddings... i suka wedding cara kampung... bersanding di rumah, makan nasi kawah dan gulai, bunga telur sebagai buah tangan dan silat pecak atau joget lambak... in audi and nikki's case, it was the most simple and yet the most beautiful wedding... i suka sangat-sangat...




nikki was wearing this beautiful wedding gown and audi pulak for the first time pakai proper suit... muhahahaa... thank god dia tak beli blazer yang dah siap... hiasan pun sangat simple jer... kalau tak silap i bunga rose orange... memang cantik... tak perlu decoration yang pelik-pelik just nak outdo each other... kalau i rate kan wedding audi and nikki, i think dorang punya wedding will be on the top of my list... betul-betul rasa macam wedding, dan bukan acara menunjuk-nunjuk wedding siapa yang lebih grand...

diddy and nubhan...


diddy with omar k and azlan abu hassan


diddy with maya karin and her husband...


jaclyn victor and vince sang a beautiful duet...

ramai jugak artis dan selebriti yang turut hadir memeriahkan majlis... selain diddy, antara mereka yang i nampak ialah ning baizura and her husband, omar, maya karin and husband, amylea, vince and her sister, vanessa, jaclyn victor, shazee, azlan abu hassan, omar k, shasha bashir, nubhan, ahmad izham omar and beberapa lagih... selain press, ada jugak celebrity bloggers yang datang macam joe, juan and sultanmuzaffar... but i was a bit suprised sebab faizal tahir takda... maybe dia sibuk kot... jaclyn and vince menghadiahkan sebuah lagu (i tak tau tajuk) yang memang best giler... sampai nak menitik airmata dengar persembahan mereka...

both of them memang glowing with happiness...


specially for this blog... muhahahaa... audi... audi...

gambar kat atas nih memang special, khas audi buat untuk i... muhahahaa... last month audi ada tulis kat blog dia pasal picking nose in public... i memang gelak giler baca posting tuh, sampai bila i habis baca jer, i terus called dia... so we were laughing about it... so i told him, 'audi, do the pose'... terus dia buat sampai nikki tahan dia... muhahahaha... i still remember dia punya quote... i nak letak kan kat sini apa yang audi tulis... 'you can pick your friends, and you can pick you nose... but don't pick your friend's nose'... muhahahaha...

fas, kakct and diddy... kakct practice buat peace untuk af8... muhahaha...

lepas habis wedding, i dengan diddy bergegas ke klcc untuk jumpa kakct dan fas... kakct dari bintulu baru balik bercuti di langkawi with her daughter... shopping sakan kakct... and fas pulak datang all the way from johor bahru nak jumpa diddy and nak pergi gathering akim the next day... kakct and fas memang sama-sama cute lah... seronok dapat jumpa and bercerita... selama nih berborak kat chatbox jer and now dapat berborak depan mata... banyak betul kiriman barang-barang yang dapat... thank you so much kakct and kaknor... and fas, diddy janji dia akan pakai hadiah yang you bagi kat dia tuh in his next telemovie... so tunggu ya... muhahahaa...

rose, fas, kakct and green with diddy...

lepas tuh tunggu pulak rose and green datang sebab sebelum tuh dia orang ke lcct untuk hantar hafiz naik flight ke kuching... sempat lah berborak kejap sebab masa tuh kita orang rushing dah nak pergi show diddy... agak lewat dah masa tuh pun and diddy nak kena balik rumah salin baju dulu... sampai kat rumah diddy terus called kaknor nak ucapkan terima kasih atas hadiah-hadiah yang diberikan... all in all, hari sabtu tuh memang jadual penuh dan menggembirakanlah... sekian sajer cerita i untuk kali nih... muhahahaha... to audi and nikki, selamat pengantin baru and semoga bahagia ke anak cucu...