Bidadari Hati

Monday, August 21, 2006

the one about badrul... and i'm lost...





i don't usually run from problems... seldom... paling-paling teruk pun, i shut my eyes, pretend that i was somewhere else for awhile... or berkurung dalam bilik until i can figure out a way to solve that problem... tapi i rasa masa mengubah keadaan... i don't have that much privacy anymore, even if i switch off my phone, i still have to attend to it sooner or later... and my problems are not as simple as closing my eyes or lock myself in the room anymore... i have reach a stage where i am lost!







i tak pernah begitu percaya dengan perkara-perkara 'buatan orang'... yes, i read it in the newspapers or magazine, and yes, i heard stories from relatives and friends... but, never really thought there is really something there... to me, it's just in the mind... or is it? three weeks ago, my mom cakap i nampak bekeng *garang* and cepat panas hati... she says my eyes were red most of the time, i hardly smiles and tries to avoid her... she heard me shouting in my sleep a couple of times... i told her i have so many things in my mind... pressure tempat kerja dan lain-lain... but my mom insisted that there were something more... something else... the next day, she gave me some water to drink... katanya air yassin... to make her happy, i finished it in one gulp... i demam for three days after that! that was when my parents decided to go back to terengganu for some help... and i'm lost...







i don't know if i should talk about this... since i myself, doesn't know for sure... yes, it's way too personal but i don't know what else to do... terasa macam dah terlalu lama i simpan dan rasa macam nak meletup... at the moment, all i know is that life has to go on... just put a smile on my face as a fa├žade and just get on with it... until last friday... last friday night was the final blow... tiba-tiba saja rasa teramat bengang, tension, upset, humiliated, marah dan macam-macam... semua berbaur menjadi satu... did i just hit rock-bottom? entahlah... kalau ya pun, i sendiri tak tahu... leen cakap if you hit rock-bottom, you have no choice but to come up... but what if you are just stuck there? not moving anywhere... or no choice to move up, down, left or right? i drove all night and sedar-sedar dah sampai melaka... i tak tahu macam mana boleh sampai kat sana, but Tuhan masih sayangkan i... nothing bad happen... i decided to turn back and head home... 5.00am in the morning and my head still spinning... i packed a few things and drove to the airport...

i took the first flight out to bali...


and i'm lost...


Monday, August 14, 2006

the one about badrul and the new york festival international advertising awards...


new york festival awards... i want!!!


yes!!! it's the new york festival international advertising awards 2006! yes! i'm on cloud nine! yes! and yes! and yes! muhahahaaaa... early monday morning, i memang rasa berat nak bagun tidur... well, not just this monday, but every mondays... apatah lagi today i have to attend several meetings... so, masa tengah mandi dan nak bersiap tu, i received one sms from my colleague kat office... it says "congratulations for new york festival finalist"... terus i dial phone dia nak dapatkan kepastian... "betul ker?!?"... "yes!! betullah... we received the news this morning... i will forward you the email later"... syukur Alhamdulillah... syukur Ya Allah Ya Tuhan ku... syukur dengan segala rahmat dan rezeki-Mu...

i've made it to the international awards... aiman too... oh, lupa nak cakap... i sent 'aiman tak kisah' as my entry to the new york festival international advertising awards 2006... and now that entry is one of the finalists dari seluruh dunia yang bertanding... they will be judging the finalists soon dan yang berjaya will be awarded with gold, silver or bronze awards... the result will be announced hujung bulan september nanti... even as the finalist, i dah cukup bersyukur... satu pengiktirafan yang amat tinggi yang pernah i capai... tapi kalau menang gold, silver or bronze, Alhamdulillah... i'm so happy... so very very happy... amin... i'm on cloud nine!!!



"aiman tak kisah..."


Friday, August 11, 2006

the one about badrul and the stars of akademi fantasia 4...


my first pic with diddy...



not feeling very well... demam... dah tiga empat hari dah... sejak hari selasa... tapi hari nih, hari ahad, dah much better... cuma masih batuk-batuk, perit tekak dan takda selera makan... dapat mc dua hari tapi still kena kerja jugak... every night *errr, morning* balik pukul tiga empat pagi... ada fitting baju untuk anugerah era, malam media appreciation night, judging karaoke contest dan lain-lain lagi... that's why awal-awal tuh hanya letak gambar jer... gambar-gambar nih semua diambil ketika media appreciation night bersama bintang-bintang akademi fantasia 4... why black & white? hhmmmmm... i don't know... sajer jer kot... maybe now b&w is in... maybe...




my first pic with faizal...



my first pic with lotter...



my first pic with farhan...



my first pic with haziq...



my first pic with velvet...



my first pic with amirul...



my first pic with salima...



my first pic with zila...



my first pic with rich...



my first pic with karen...



my first pic with nora...



jolyn's first pic with diddy... errr... me... second...



sekarang nih keadaan kat office macam 'bergelora' sikit... mungkin semua orang banyak kerja yang nak kena buat dan cuaca yang tak menentu membuatkan suasana sedikit tegang... i'm glad that i was out of the office most of the time... but... never mind... enough about office work... atleast for the time being... anyway, i want to take this opportunity to say that i'm so sorry... i'm very sorry leen... for not being a good friend... for not being there for you when you needed me the most... again, i am so sorry...


"if making movies bermakna mencemar budaya, lets make it more often... syarifah amani"

Sunday, August 06, 2006

the one about badrul and akademi fantasia... and anugerah era...


faizal... juara af4...



setelah sepuluh minggu, berakhirlah sudah akademi fantasia musim keempat... kalau anyone of you tengok the way my mom menangis kegembiraan, you thought faizal is one of her son... masa konsert tu pun i bawak my two nieces, and sapa-sapa yang duduk sebelah, depan dan belakang diaorang should know bagaimana bagusnya my mom train diaorang bersorak untuk faizal... muhahahaha... leen, ijin, chail dan lain-lain mesti terkedu... muhahahaha... anyway, congratulations untuk faizal, lotter, farhan, haziq and velvet... now, reality berada di hadapan anda semua... selamat berada di dalam industri muzik tanahair...

menonton di dalam stadium, keadaannya amat berbeza daripada menonton di rumah... the excitement, perasaan berdebar-debar, tekanan, sorakan dan sebagainya amat terasa... hanya berada di dalam stadium membuat anda seronok! itu yang i dapat rasakan! to me, kesemua persembahan malam tersebut bagus... baik faizal, lotter, farhan, haziq mahupun velvet... malah persembahan hazama patut diberikan pujian... i'm sssoooo happy that penutupan lagu menuju puncak berjaya mencapai climax... dengan gabungan corrie dan tentunya letupan bunga api yang mengikut rentak sungguh hebat! sayang sekali ianya tak terasa di kaca tv... and the only thing missing was the rest of the seven kids...

dalam pada itu, kes siti hajar di booo pun sepatutnya tidak berlaku... i sebenarnya tak terfikir untuk menyebelahi sesiapa... siti hajar berkongsi ilmu untuk membetulkan pelajar-pelajar diperingkat akhir... sesuatu yang patut dipuji, but as penonton, i don't want to listen to it anymore... not in the final concert... i taknak dengar pasal nyanyian farhan tak sampai ke hati... i tak mahu tahu sebutan faizal untuk hanya satu perkataan tidak begitu berhati-hati... i tak mahu fikir pasal tekak haziq yang ketat... semua itu tidak penting lagi... orang telah mengundi dan memilih kesukaan mereka... pelajar-pelajar ini juga tidak lagi ada kelas keesokan harinya untuk memperbetulkan apa yang kurang... paling tinggi pun nasihat atau kritikan yang patut diberikan kepada mereka ialah untuk terus mendalami ilmu muzik... full stop! sebab itu i lagi suka mamat khalid... biarpun orang kata hanya memuji tapi itulah yang hendak didengar oleh setiap penonton dan penyokong pelajar-pelajar ini... selepas sepuluh minggu, tibalah masanya untuk mereka mendengar kelebihan dan keistimewaan masing-masing... cukup-cukuplah... adlin? malas nak komen...

untuk semua team production akademi fantasia musim keempat, tahniah!!!




sebahagian artis yang tercalon, menjadi penyampai dan bakal membuat persembahan di anugerah era...



ramai artis-artis terkenal tanahair bakal membuat persembahan dan juga menjadi penyampai di malam anugerah era 2006 yang bakal berlangsung pada 9 september nanti... antaranya ialah m.nasir, ning baizura, search, spider, pretty ugly, nikki, yanie, sixth sense, farahwahida, elyana, yazer, vince, zahid, mawi, faizal, sean gazi, pop shuvit, rabbani, samir, shazzy, farah, adam, fazley, sheila majid, fauziah latiff, ac mizal, erra fazira, maya karin, syarifah amani, dato' yusof haslam, mamat khalid, artis jemputan dari luar negara dan ramai lagi... hopefully anugerah era tahun ini bakal menjadi yang terbaik di antara semua-semua anugerah era yang pernah berlangsung sebelum ini...




zahid... dengan tiga pencalonan...



my posting sebelum nih dah letak senarai lima finalis untuk anugerah era tahun ini... you can still vote until august 20th... kalau tak silap i *you can check kat bawah... muhahahahaaa* mawi dapat tujuh pencalonan, menjadikan artis yang mendapat pencalonan terbanyak untuk anugerah era 2006... m.nasir dengan empat pencalonan... adibah noor, nikki, zahid, siti nurhaliza, dayang nurfaizah ada tiga pencalonan... lain-lain kira sendiri okay... muhahahaaaa... untuk mengundi, anda ada beberapa cara yang mudah... you can vote melalui form yang boleh didapati dari skuad era which you can return it to them or fax or hantar snail mail, or you can vote online kat website era, or you can vote through sms... so kalau minat dengan artis tuh and you think they deserve to win, hantarlah your vote tu yach...




mawi... pencalonan paling banyak...



hari nih jugak *ahad* berlangsung majlis persandingan head of artiste management maestro iaitu aman dan pasangannya erin... dikesempatan ini i nak ucapkan selamat pengantin baru buat aman dan erin, semoga berbahagian keanak cucu... seri pengantin sedondon pakai pakaian rona coklat muda... i tak sempat nak bawak camera untuk ambik gambar... actually, sampai pun dah agak lambat, tapi nasib baik persandingan baru nak mula... maklumlah malam tadi, or more like pagi tadi balik lewat dari konsert akhir akademi fantasia... jolyn pulak kena kerja... so, berkejar-kejar jugak tadi jemput dia dari rumah dan terus ke kelana jaya... elok-elok sampai jer orang baru mula nak makan... muhahahaa... langkah kanan... tapi bila bab-bab wedding nih kan, kadangkala tersentuh jugak hati... muhahahaaa... tiba-tiba jadik melankolik pulak kan... tapi itulah... hhhhmmmmm... semoga ada jodoh... again, selamat pengantin baru, aman dan erin!




yanie... bakal membuat persembahan...



back to anugerah era, selain daripada persembahan artis-artis tempatan dan luar negara, i sebenarnya ternanti-nanti dengan persembahan ning, nikki dan yanie untuk malam tersebut... insyaAllah kalau semuanya berjalan dengan lancar, persembahan mereka bakal menjadi antara persembahan yang akan diingati sepanjang anugerah era dilangsungkan... so, tungggggguuuu...


if you're not the one then why does my soul feel glad today?
if you're not the one then why does my hand fit yours this way?
if you are not mine then why does your heart return my call
if you are not mine would I have the strength to stand at all



Thursday, August 03, 2006

the one about badrul and anugerah era...


anugerah era...



penat lagi... so, i think i just put up the top five finalists for each category untuk anugerah era 2006... don't forget to vote for your favourite... nak dapatkan borang, you can visit era...


kategori artis harapan pilihan
adibah noor
felix
idayu
mawi
nikki

kategori vokal wanita pilihan
adibah noor
dayang nurfaizah
farah
jaclyn victor
siti nurhaliza

kategori vokal lelaki pilihan
adam
hazami
m.nasir
mawi
zahid

kategori vokal duo/berkumpulan pilihan
mawi/m.nasir
nikki/zahid
ruffedge
spider/ella
too phat/siti nurhaliza

kategori band pilihan
dewa
exists
peterpan
pretty ugly
radja

kategori irama global pilihan
aduh saliha - mawi
dendang sahutan - to'li/flop poppy
habib ya habib - syura
hantaran hati - bob/rosiah chik
racau sang khalifah - noraniza idris/liza hanim

kategori lagu nasyid pilihan
kehidupan - in team/nazrey raihan
nawaitu - rabbani
satu misteri - brothers feat. waheeda & yassin
tanpamu - in team
wahai kawan - raihan

kategori artis inggeris tempatan pilihan
doul/adibah noor
estranged
jaclyn victor
pop shuvit
too phat

kategori lagu rock pilihan
aduh tsumawi - amuk
diari seorang lelaki - pretty ugly
dunia batinku - ella/spider
iris - awie
jujur - radja

kategori lagu pop pilihan
biarlah rahsia - siti nurhaliza
caramu - nikki/zahid
kasih - dayang nurfaizah
kian - mawi
lagu jiwa lagu cinta - mawi/m.nasir

kategori pilihan kaki wayang era
baik punya cilok - tayangan unggul
bujang senang - ksg pictures
castello - suhan movie & trading
gol & gincu - red communications
pontianak harum sundal malam II - pesona pictures

kategori video muzik pilihan
gemilang - jaclyn victor
kasih maafkan - dayang nurfaizah
lagu jiwa lagu cinta - mawi/m.nasir
mungkir bahagia - hazami
tak tahu - adam

anugerah artis pilihan sms digi
taip undidg (ruang) nama artis dan hantarkan ke 32555


you have until august 20th to submit your vote... nanti, i will update on the presenters and performers...

untuk semua peminat-peminat akademi fantasia pulak, tinggal dua hari lagi for you to vote for your favourite... all the best untuk kesemua lima finalists... siapa juara? i tak kisah kot... as long as orang yang support sekarang nih akan terus support supaya industri muzik kita tak malap, i'm happy...




ejen 016...



oh ya, about ejen 016, i tak sempat lagi nak update since on wednesday tuh ada press conference anugerah era, but you know what... mari kita gabungkan kedua-dua nih... to those who can tell me siapa pelakon undangan dalam episode ketiga dan bagaimana ending episode ketiga tersebut bukan sahaja akan menerima topi exclusive ejen 016 dan cd, tapi juga akan memenangi sekeping tiket berharga rm50 ke final akademi fantasia... seatnya dijamin best! tarikh tutup peraduan pukul 4.00petang...